IDEGEN NYELVŰ VÁLTOZATOK

cs  de  en  fr  hu 

KERESÉS A RENDSZERBEN

JÓGAÓRÁK

A „Jóga a mindennapi életben” rendszer

A „Jóga a mindennapi életben” rendszer

A tudományos mesteri rendszer, a Jóga a mindennapi életben szerzője Mahamandaleshwar Paramhans Swami Maheswarananda, aki nagyrabecsült jógik élő utódja. Míg a rendszer teljes mértékben hű a klasszikus jóga autentikus hagyományához, olyan módon lett megtervezve, hogy megfeleljen a mai, modern idők szükségleteinek is. Az egészség holisztikus rendszere, mely átfogja a test, az elme és a lélek tudományát. A Rendszer felépítése lehetővé teszi a fokozatos és állandó fejlődést a gyakorlók korára és fizikai állapotára való tekintet nélkül. Mindenki számára nyitott. A Jóga a mindennapi életben rendszeres és odaadó gyakorlása által annak számos jótékony hatását élvezhetjük.

Minden technikának és gyakorlatnak világos, lépésről-lépésre való magyarázatai vannak , ellátva az egészségügyi feltételekre való speciális utalásokkal. Közöttük találhatók:

Lazítás

Hogy elérjük a gyakorlatok teljes jótékony hatásait, fontos, hogy megtanuljunk megfelelő módon lazítani.

 

Ászanák

A jógagyakorlatok első “pillére” az ászanák, melyek bizonyos testtartásokat jelentenek, amelyeket ellazultan és kényelmesen ki tudunk tartani hosszabb időn keresztül.

 

Pránájáma

A jógagyakorlatok második “pillére” a pránájáma, a légzés tudatos és szándékos irányítása és szabályozása.

 

Meditáció

Az “Önvizsgálati meditáció” segít az önismeret elérésében az önkontroll és az önmagunkon való fejlesztésen keresztül.

 

Részletesen szerepelnek továbbá bandhák, hatha jóga kriják és a fő csakrák leírásai.

Ez mindenki számára lehetővé teszi, hogy saját jóllétét megalapozza úgy, hogy saját környezetében és képességeinek megfelelően gyakorol. Nagy mennyiségű információ található a jóga filozófiai és tudományos hátteréről is. A Jóga a mindennapi életben azt jelenti, hogy ‘gyakorolni a jógát a mindennapi életünkben’. Ez pedig annyit jelent, hogy fenntartani a jógatanítás elveit az által, hogy pozitívan járulunk hozzá társadalmunhoz, a környezethez és segítünk minden élőlényt. A Jóga a mindennapi életben teljes vezetést biztosít az Önmegvalósításért folytatott törekvésünkben, társadalmi és családi kötelezettségeink teljesítése közepette.

Napjainkban ez a rendszer világszerte elterjedt, és több mint 4000 jógaközpontban, oktatási és egészségügyi intézményben oktatják.

A következő nyelveket elérhető az elektronikus kiadás: angol, német, francia, cseh és magyar.

A Rendszer nyomtatott változata elérhető a következő nyelveken: angol (ISBN 3-85052-000-5), spanyol (ISBN 3-85052-007-2), német (ISBN 3-85052-009-9), francia (ISBN 3-85052-010-2), magyar (ISBN 3-85052-001-3), szlovák (ISBN 3-85052-002-1), cseh (ISBN 80-204-1277-8), horvát (ISBN 3-85052-004-8), szerb (ISBN 3-85052-005-6), szlovén (ISBN 3-85052-006-4), hindi.