"Nincs mennyország és nincs pokol, csak a saját szívünk létezik. A saját gondolatunk egyszerre mennyei boldogság és pokoli kínszenvedés."

Az eddigi gyakorlatok révén testi erőnlétünket, a lazításhoz való érzékünket és gerincünk hajlékonyságát tekintve magasabb szintre jutottunk. Megtanultuk a gyakorlatok helyes végrehajtását, vagyis azt, hogy lassan, a légzéssel harmóniában, a testtartásokban mozdulatlanul bennenyugodva és mindig teljes összpontosítással gyakoroljunk.

Elindultunk tehát a jóga ösvényén, amelyen most újabb megoldandó feladatok várnak ránk. A következő gyakorlatok során minden eddiginél jobban kell ügyelnünk a pontos végrehajtásra és az összpontosításra, hiszen a jó egészségi állapot elérése mellett az is célunk, hogy felélesszük azokat a bennünk lakozó, de még szunnyadó erőket, amelyek életünkben a legfontosabbak.

A Bhagavad Gita (VI/15.) szerint: „Aki a jóga segítségével megtanult uralkodni a testén, az érzésein, az érzékein és az elméjén, az képes letépni magáról a mohóság, a félelem és a szellemi zűrzavar béklyóját, s így eljut a béke és a tökéletes boldogság állapotába.”

A jógázás segítségével mindez elérhető, feltéve, hogy módszeresen, rendszeresen, bizalommal telve, odaadóan gyakorlunk.

ॐ विश्वानि देव सवितुर्दुरितानि परासुव ।

यद् भद्रं तन्न आसुव ॥

OM VIŚVĀNI DEVA

SAVITUR-DURITĀNI PARĀSUVA

YAD BHADRAṂ TANNA ĀSUVA

OM mindenható Isten, segíts hibáinktól megszabadulnunk, és jó tulajdonságainkat fejlesztenünk, mely boldogságot és jólétet hoz nekünk.