Alaphelyzet:
zárt állás

Összpontosítás:
az egyensúly megtartására

Légzés:
normál légzés

Ismétlés:
mindkét lábbal 3-szor

A gyakorlat menete:
Álljunk egyenesen, lazán, összezárt lábbal. Helyezzük át a testsúlyunkat a jobb lábunkra. > Normál légzés közben tegyük a bal lábfejet a jobb combra. A jobb egyensúlyozás érdekében rögzítsük a tekintetünket egy távolabbi fix pontra. > Emeljük a két kart oldalsó középtartáson keresztül magastartásba, és tegyük össze a tenyerünket. > Engedjük le összetett kezünket mellmagasságba. > Hajoljunk kicsit előre, és rövid ideig nyugodjunk a testhelyzetben. Lassan, szakaszosan hajoljunk tovább, vagyis még háromszor szakítsuk meg egy-egy rövid időre az előrehajlást, amíg a törzs vízszintes helyzetbe kerül. Nyugodjunk rövid ideig ebben a testhelyzetben is.> Utána lassan egyenesedjünk fel, és térjünk vissza alaphelyzetbe. > Ismételjük meg a gyakorlatot a másik lábbal is.

Változat:
Végezzük el a gyakorlatot lehunyt szemmel, miközben egy belső fix pontra (például a szemöldökközpontra) összpontosítunk.

Jótékony hatásai:
Javítja az összpontosító képességet és kiegyensúlyozza az idegrendszer működését. Fejleszti az egyensúlyérzéket, erősíti a comb, a lábszár és a lábfej izmait.

Vigyázat! Térdízületi sérülés után a gyakorlat mellőzendő.

Az Ászana a következő kategóriákban található meg:
Javítják az alsó végtag stabilitást
Egyensúlyérzéket fejlesztik