Alaphelyzet:
hanyatt fekvés

Összpontosítás:
a manipura csakrára

Légzés:
normál légzés

Ismétlés:
1–2-szer

A gyakorlat menete:
Feküdjünk hanyatt, a két kara törzs mellett legyen a talajon. Hajlítsuk be a térdet, és tegyük a talpunkat a talajra, a sarkunkat húzzuk közel a nagy farizmokhoz. > Emeljük a karunkat, és támaszkodjunk meg tenyerünkkel közel a vállunkhoz a talajon. Az ujjak a törzs felé, a könyökök felfelé nézzenek. > Emeljük az egész testünket, csak a kéz és a talp maradjon a talajon. > Normál légzés mellett nyugodjunk egy ideig ebben a helyzetben, majd térjünk vissza alaphelyzetbe.

Jótékony hatásai:
Fokozza a gerinc hajlékonyságát és rugalmasságát, javítja a közérzetet. A test elülső oldalának nyújtása révén serkentő és kiegyensúlyozó hatást fejt ki minden szervre és a mirigyrendszerre. Erősíti a hátizomzatot, valamint a végtagokat. Segít a helyes testtartás elsajátításában, különösen azoknak ajánlott, akik sokat ülnek. Jó menstruációs panaszok esetén is.

Vigyázat! A gyakorlat mellőzendő: a terhesség 3. hónapjától, hasműtétet követően, magas vérnyomás, szédülékenység, heveny hát-, váll-, könyök- és csuklóízületi fájdalmak esetén.

A gyakorlat után lazítsunk ánandászanában.

Az Ászana a következő kategóriákban található meg:
Erősítik a hátat
Menstruációs panaszok ellen